ForsidenFacebookArtiklerMedlemmerProdukterBildegalleri
Forsiden
Ju Jutsu - Den myke teknikken

 

Ju Jutsu er en kamp- og selvforsvarssport som utøves over hele verden. Den kommer fra Japan, men har antakeligvis influeres fra Kina og enda lenger tilbake India. Ju-Jutsu er den kampteknikk som samuraiene i Japan hadde for å forsvare seg uten våpen da det å trekke sverdet var siste utvei. På slutten av 1800- tallet og begynnelsen på 1900- tallet utviklet Aikido, Karate og Judo seg fra Ju-Jutsu.Den stil vi trener er utviklet i Sverige under mange år og er der en meget stor sport, med omlag 20 000 utøvere i hele landet. Siden sporten er så veldig stor i Sverige har vi sterke bånd og hele graderings systemet og hele pensum er fast oppsatt med lærebøker og det hele. Disse er utviklet fra den Japanske Ju-Jutsu av Hans Greger, 8 Dan og Ingemar Skjøld, 7 Dan, siden begynnelsen av 60- årene.

Grovt sett kan Ju-Jutsu deles i tre hovedsaklige deler: Selvforsvar - Mosjon - Idrett. Ju-Jutsu er først og fremst ett selvforsvars system, basert på Straffelovens § 48, nødverge. Dette gjør oss unike i budo- og kampsportsverden ettersom vi kan si til våre elever att det en lærer seg hos oss kan en, hvis en blir angrepet, anvende "på gaten". Vi er selvfølgelig nøye med å poengtere att det ene og alene er i selvforsvar!

I dag trener i tilegg til vanlige yrker politi, ordensvakter og vektere vår stil, de fleste for å trimme/ mosjonere men også fordi det er en praktisk side å se til i forhold til slike yrker.

I Ju-Jutsu er det både nasjonale og internasjonale møter og konkurranser der en konkurrerer i: -Individuelt -Lag -Duo

Les artikkel hos Norges Kampsport forbund Se siden til Svenska Ju-Jutsuförbundet
Printer vennlig forhåndsvisning

Informasjon om oss
Les artikkelen på denne siden. Kontakt oss!
Om oss
Treningstider HJJK
Finn oss på kartet
Det er avsatt midler i budsjettet til å støtte medlemmer som vil reise på stevne, dommerkurs etc. Søknadskjema for støtte

Siste Nytt
Viktig informasjon blir lagt i listen til høyre under "Informasjon om oss". Klikk på de enkelte postene i listen for å bli sendt videre!

Les mer her Om oss

Les mer her Organisasjonsplan

Les mer her Facebook

Les mer her Årsmøte 2017

Les mer her Treningstider

Les mer her Årsmøte 2017

Les mer her Begynn å trene ju jutsu!

Les mer her Knalltøffe T-Skjorter

Les mer her Prisliste for utstyr

Les mer her Alle bilder

Antall treff: 1034680 - Sist oppdatert: 24.08.2017 av ed - Webmaster: Big1 - Powered by Subdreamer - Dine treff: 1