Om oss

Haugesund Ju Jutsu klubb er medlem i Norges Kampsport forbund, Ju-Jutsu seksjon. Norges Kampsport forbund er medlem av Norges Idrettsforbund.Ju-Jutsu kom til Haugesund gjennom en svensk kokk som var ansatt på Hotel Lamar ( idag Rica Maritim ), der også treningen foregikk det første året under navnet Haugesund Budoklubb. For å markere hva som ble trent skiftet klubben navn til Haugesund Ju-Jutsuklubb. I midten av 70- årene flyttet klubben til Haraldshallen. Siden det tekniske nivået var heller dårlig søkte man iherdig å få hjelp utenfra.

Etter å ha letet med lys og lykt fant man Lutchan Dorfest, svart belte III dan, en polsk sirkusakrobat som etter å ha brutt begge håndleddene måtte gi opp akrobat livet. Lutchan hadde, med sin bakgrunn, en enorm kontroll over kroppen sin og var meget sprek og eksplosiv, noe som har preget klubben til dags dato. Lokalene i Haraldshallen deltes av Judo og karateklubbene og i begynnelsen av 80-årene var det for trangt der, og kommunen stilte da bomberommet i Lotheparken til rådighet, og der har både vi og judoklubben holdt til siden den gang.

I 1983 begynte John-Arild Birkeland å trene Ju-Jutsu og han fant snart ut at dette var den rette sporten å trene. Siden den gang har John-Arild preget både klubben og Norsk Ju-Jutsu med sitt store interesse og drivkraft. Klubben har flere ganger representert Norge i VM, EM og NM. Kampsporten i Haugesund var på sitt største i midten/ sluttet av 80- årene da klubben hadde 250 betalende aktive medlemmer. Siden den gang er innteressen mindre, men i den senere tid er barn og ungdoms ju-jutsuen i klubben sterkt økende, noe som også ligger i tiden da det er "inn" med individualisme på alle mulige områder i samfunnet.

I den tid som kommer vil vi fortsette å ta hånd om våre aktive i barn og ungdomsgruppen men også satse spesielt på voksen trening da dette er en vel egnet sport for alle aldre og lett kan tilpasses den enkelte. Stilarten vi trener heter Ju-Jutsu Kai.

 

 
Printer vennlig forhåndsvisning

Antall treff: 1034684 - Sist oppdatert: 24.08.2017 av ed - Webmaster: Big1 - Powered by Subdreamer - Dine treff: 1