ForsidenFacebookArtiklerMedlemmerProdukterBildegalleri
Forsiden
Ju Jutsu grunnregler

For å opprettholde de japanske tradisjonene innen Ju-Jutsu, og for "alles trivsel" finns det noen gyldne ordensregler:Hils alltid (bukke) når du går på eller av matten.

Hils på din treningsparter og instruktør før og etter treningen.

Gå aldri på toalett/ drikke/ vaske seg etc uten å meddele instruktør.

Vær oppmerksom på det instruktøren gjør og sier.

Kun tren på det som instruktøren viser.

Ikke gjøre overdrevent motstand når din treningspartner skal øve inn en teknikk, i stedet hjelpe til slik att han lærer seg teknikken så bra som mulig.

Ikke vær overlegen mot din partner hvis du er flinkere, hjelp hun/ han i stedet.

Prøv aldri å utføre en vanskelig teknikk på en som er mindre flink enn deg selv.

Ikke prøv å utføre teknikker som er for vanskelige for deg, instruktør bestemmer når du er moden for en viss teknikk.

Respektere din treningspartners signal om å gi opp (avklapping), og slipp umiddelbart grepet slik att ingen blir skadet.

Dine finger- og tå negler skal være rene og kortklippet. Ha en hel og ren gi (treningsdrakt) og var ren selv.

Aldri vis eller demonstrer Ju-jutsu teknikker på annen plass enn dojon. Dette skal gjøres under ordnete forhold med ansvarlig instruktør til stede.

Selvforsvar

Ju-jutsu systemet er utformet for å kunne brukes i selvforsvarssituasjoner, men det er allikevel opp til deg selv å se til att ikke mer vold brukes enn hva nøden krever.

Balanse Ha selv alltid god balanse i alle deler av en teknikk. Streve etter å sette motstanderen i ubalanse umiddelbart etter angrepet og beholde hans ubalanse inn til han er under full kontroll.

Bevegelse Utnytte alltid motstanderens fart og bevegelse i angrepet. Styr motstanderens bevegelse med dine egne bevegelser og unngå å få unødvendige stopp i teknikken. Ved ethvert tilfelle en teknikk "står stille" har motstanderen mulighet å kontre. Det er lettere å selv skli unna ett angrep enn å stoppe motstanderens angrep med rå styrke.

Oppsikt Det er viktig å alltid ha oppsikt til alle sider under forsvarsteknikken og under kontrollgrepet, for å ikke bli angrepet av noen annen når en utfører forsvarsteknikken.

Kontroll Ha alltid god kontroll på de tekniker som utføres. Med kontroll menes at en ikke gir motstanderen mulighet å angripe på nytt. En styrer selv teknikken frem til kontrollgrepp uten att motstanderen kan påvirke resultatet.

Holdning Det er viktig att holdning en oppviser til motstanderen ikke er overlegen og provoserende da dette ofte kan medføre att en undervurderer motstanderen. Dette kan da i sin tur lede til att angrepet blir vanskeligere og forsvarsteknikken ikke holder mål.

Når alt dette er sagt så er det uansett en ting som er viktigst, uavhengig av hva en vil med treningen: Det skal være gøy å trene Ju-jutsu.

 
Printer vennlig forhåndsvisning

Informasjon om oss
Les artikkelen på denne siden. Kontakt oss!
Om oss
Treningstider HJJK
Finn oss på kartet
Det er avsatt midler i budsjettet til å støtte medlemmer som vil reise på stevne, dommerkurs etc. Søknadskjema for støtte

Siste Nytt
Viktig informasjon blir lagt i listen til høyre under "Informasjon om oss". Klikk på de enkelte postene i listen for å bli sendt videre!

Les mer her Om oss

Les mer her Organisasjonsplan

Les mer her Facebook

Les mer her Årsmøte 2017

Les mer her Treningstider

Les mer her Årsmøte 2017

Les mer her Begynn å trene ju jutsu!

Les mer her Knalltøffe T-Skjorter

Les mer her Prisliste for utstyr

Les mer her Alle bilder

Antall treff: 1034682 - Sist oppdatert: 24.08.2017 av ed - Webmaster: Big1 - Powered by Subdreamer - Dine treff: 1